aluminium-kozijnen

Aluminium kozijnen zijn stijlvol, isoleren uitstekend en zijn onderhoudsarm

Samen met de deuren, bepalen de raamkozijnen het uitzicht van de gevel, en accentueren ze de stijl van je woning. Kozijnen zijn er in alle mogelijke kleuren, uitvoeringen en materialen.

Naast kunststof en houten kozijnen, verschijnen steeds meer aluminium kozijnen in ons straatbeeld. Dankzij speciale technieken, isoleren ze uitstekend en vragen ze weinig of geen onderhoud.

Besloot je om de komende maanden je raamkozijnen te vervangen? Dan zal je moeten kiezen tussen kozijnen uit kunststof, hout of aluminium. Kunststof kozijnen zijn goedkoop, terwijl die uit hout bij elke bouwstijl passen. Hout vraagt echter veel onderhoud. Dit materiaal is weinig weerbestendig, en heeft regelmatig een beschermlaag en een likje verf nodig.

Aluminium kozijnen verhogen je leefcomfort

Raamkozijnen aluminium verhogen je leefcomfort. Door hun groot isolatievermogen houden ze tijdens de zomermaanden de warmte binnen, en in de winter de koude buiten. Deze kozijnen zijn meestal uitgerust met een speciaal ontworpen isolatiestrip, in het vakjargon een thermische onderbreking genoemd. Daarmee zijn ze hun naam van slechte isolator definitief kwijt. Zo houden aluminium kozijnen je energierekening laag, zodat ze op relatief korte tijd zichzelf terugbetalen.
Kozijnen uit aluminium zijn ook erg duurzaam. Met een minimum aan onderhoud, gaan ze een leven lang mee.

Aluminium raamkozijnen passen bij iedere bouwstijl

Aluminium kozijnen zijn er dus in vele uitvoeringen, waardoor ze zowel bij een sobere als een rustieke bouwstijl passen. Hou je van een meer trendy vormgeving met speelse vormen, of geef je de voorkeur aan strakke lijnen? Ook dan vind je de geschikte kozijnen uit aluminium die bij je woning passen.

Extra leefcomfort en veiligheid

Aluminium kozijnen zijn vormvast en dus geschikt voor grote raamoppervlakken. Warmte, koude, en/of condensatievorming worden door aluminium raamkozijnen buitenshuis gehouden, zodat je woning minder gevaar loopt op schade. Ze zijn zelfs beschikbaar in verschillende systemen die je veiligheid verhogen.

Kortom, aluminium raamkozijnen zijn sterk en vormvast, en gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben een hoog isolerend vermogen, en zijn in alle mogelijke uitvoeringen, kleuren en kleurencombinaties beschikbaar

Aluminium kozijnen gaan levenslang mee

Aluminium kozijnen zijn duurzaam, en gaan gemiddeld maar liefst meer dan veertig jaar mee. Kozijnen uit aluminium zorgen voor een lager energieverbruik en betalen op die manier in relatief korte tijd zichzelf terug. Ze zijn meestal uitgerust met een extra beschermlaag bestaande uit een speciale poedercoating. Deze poedercoating zorgt er voor dat deze kozijn bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

In veel kleuren verkrijgbaar

In tegenstelling met vroeger, zijn aluminium raamkozijnen nu zelfs in alle mogelijke RAL- kleuren en kleurcombinaties beschikbaar. Zo bestaan er nu zelfs aluminium kozijnen in houtkleur. Deze zijn zelfs van echt hout niet te onderscheiden. Op die manier combineer je de vele voordelen van aluminium, met het uiterlijk van hout.

Ben je van plan de komende maanden je raamkozijnen te vervangen? Vraag dan via het contactformulier op deze pagina geheel vrijblijvend alle informatie over de verschillende raamkozijnen en hun voordelen. Door het vergelijken van de verschillende aanbiedingen kun je op je nieuwe raamkozijnen heel wat besparen.

Leave a comment