Dakgoot-schoonmaken-in-Limburg

Dakgoot schoonmaken in Limburg

Dakgoot schoonmaken in Limburg. Het periodieke onderhoud van de dakgoot laat je verzorgen door de dakgotenspecialist. Regenpijpontstopping, gootreparatie en dakinspectie in één.

Onze meest landinwaarts gelegen provincie is rijk bebost en wordt niet, zoals de kustgebieden, belaagd door zoute zeewinden. Mossen en algen zullen zich daarom sneller op daken en in goten vastzetten dan elders. Daarnaast zijn bladval van bomen en de aanwezigheid vogels de oorzaak van dat er elk jaar weer er een dik pak vuil in de dakgoot terechtkomt.

Dakgoot schoonmaken Limburg. Noodzaak voor behoud van woning

Het niet op tijd reinigen van de goten zal ertoe leiden dat na een of twee regenbuien de vervuiling een goede doorvoer van het hemelwater belet. Hierdoor kan de goot overstromen, vervormen of zelfs breken.

Dakgoot schoonmaken Limburg. Elk dak zijn goot

Er zijn dakgoten die altijd verstopt raken lijkt het wel. Wanner jouw goot een echt zorgenkindje is kan het goed zijn het model goot en de manier van ophangen eens te bekijken. Een goede goot die de hoeveelheid hemelwater wat op het dak valt op een optimale manier afvoert is berekend naar de dakhelling en het oppervlak. Bij nieuwbouw worden er door de aannemer over het algemeen de juiste maat goten en regenpijpen opgehangen. Wanneer een woning echter door een vorige eigenaar verbouwd of gerenoveerd is kan het zijn dat er door onkunde of misplaatste zuinigheid verkeerde dakgoten aan het pand zijn gezet.

Heb je ondanks het feit dat je in Limburg de dakgoten periodiek schoon laat maken telkens weer regenpijpen die het water niet aankunnen of dat er op sommige plaatsen in de goot water blijft staan? Laat de dakspecialist dan eens kijken of er ten eerste wel met een juiste gootmaat is gewerkt en ten tweede of de dakgoot wel in de juiste helling en/of positie ten opzichte van de dakbedekking bevestigd is. Dakgoten moeten altijd iets richting de regenpijp toe aflopen maar dit mag zeer beslist niet teveel zijn. Zeker met een langere goot moet de regenpijp bij een hevige bui de hoeveelheid water wel aankunnen. Het beste is een hellingspercentage van 2%. Op deze manier kan het water niet in de dakgoot blijven staan en neemt het in zijn stroom tevens kleine ongeregeldheden mee.

Dakgoot schoonmaken Limburg. Uitbesteden net zo gemakkelijk

Elk jaar weer de dakgoot schoonmaken is een rottig karweitje wat je eigenlijk voor enkele euro’s net zo goed kan laten doen. Dakspecialisten nemen vaak dergelijke klusjes erbij en maken elk jaar een ronde langs hun vaste klanten voor goot- en dakonderhoud. Dakgoten schoonmaken in Limburg maar ook in andere provincies, wordt daarnaast ook verzorgd door glazenwasser en natuurlijk de gootspecialisten zelf. Qua dienstverlening doen ze voor elkaar niet onder maar prijstechnisch gezien is het raadzaam een bedrijf bij jou uit de buurt te nemen. Je bent dan gemakkelijker in te plannen en voorkomt dat je onderaan de lijst komt. Het is natuurlijk ook altijd nuttig vooraf op meerdere plaatsen een offerte aan te vragen.

Leave a comment