hypotheek-kosten-per-maand

De hypotheek kosten per maand: wat houdt het in?

Uiteraard kost een hypotheek geld. Dit zijn kosten die elke maand terugkomen. U kunt de hypotheek kosten per maand onderverdelen in bruto en netto maandlasten. Als u overweegt om een nieuwe hypotheek af te sluiten, zullen deze kosten uiteraard een belangrijke rol gaan spelen.

Om u hierbij te helpen, kan dit artikel u verder op weg helpen. Tenslotte is een hypotheek niet zomaar iets, maar doet u een financiële aankoop waar u goed over na moet denken.

Een betaalbare hypotheek

Een betaalbare hypotheek is voor iedereen belangrijk die een hypotheek gaat afsluiten. Door online aan de slag te gaan, krijgt u voor uzelf helder en duidelijk wat de hypotheek kosten per maand zullen zijn. Uiteraard zijn daarbij een aantal gegevens belangrijk om bij de hand te hebben, anders kan er geen berekening plaatsvinden. Welke gegevens nodig zijn, kunt u hieronder verder lezen.

De hypotheek kosten per maand uitrekenen: welke gegevens heeft u nodig?

Om uw maandelijkse hypotheeklasten uit te rekenen, is het handig om een aantal gegevens bij de hand te hebben. Naast uw leeftijd en de leeftijd van uw partner, speelt ook het brutojaarinkomen een rol. Zorg daarom dat uw salarisstroken of een jaaropgave bij de hand heeft. Andere gegevens die belangrijk zijn om de hypotheek te kunnen bereken zijn het gewenste hypotheekbedrag, de hypotheekvorm(en), de looptijd van de hypotheek in jaren en het rentepercentage van de annuïteitenhypotheek en de aflossingsvrije hypotheek.

Eventueel aanvullende gegevens

Naast de eerder genoemde gegevens, kan er ook nog worden gevraagd naar diverse andere gegevens. U kunt bijvoorbeeld denken aan spaargeld dat u kunt inbrengen, eventuele verbouwingskosten en of u een woning koopt met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Er komt dus meer bij kijken dan u denkt als u de hypotheek kosten per maand gaat berekenen. Zorg daarom dat u zoveel mogelijk belangrijke gegevens bij de hand heeft voordat u aan de slag gaat.

Wat is het verschil tussen de bruto en netto maandlasten?

Nadat u alle gegevens heeft ingevoerd, kunt u de tool laten rekenen waarna u een overzicht krijgt van de bruto en netto maandlasten van de hypotheek. Wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen deze twee? De bruto maandlasten zijn de maandlasten voor de hypotheekrenteaftrek, terwijl de netto maandlasten de maandlasten zijn na de hypotheekrenteaftrek.

Ga aan de slag en bereken de hypotheek kosten per maand

Wilt u ook weten wat de hypotheek kosten per maand zullen worden? Schroomt u dan niet om vandaag nog aan de slag te gaan en uit te rekenen wat u globaal ongeveer kwijt bent aan de maandelijkse hypotheekkosten. Uiteraard doet u er goed aan om in gesprek te gaan met een (onafhankelijk) hypotheekadviseur, die u daarbij uitstekend kan begeleiden. Het is tenslotte een kostbare investering!

 

 

Leave a comment