De juiste garagedeur geeft persoonlijkheid

Het kiezen van de juiste garagedeur is meestal het laatste waar je aan denkt bij de bouw of de renovatie van je woning. Een juist gekozen garagedeur geeft je woning extra uitstraling en persoonlijkheid.

Bij je uiteindelijke keuze moet je met heel wat factoren rekening houden. Garagedeuren zijn immers verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, materialen en kleuren. Op die manier vind je ongetwijfeld de meest geschikte garagedeur, die ook bij je woning past. Hoe kies je dan de beste garagedeur voor je woning?

Bij je keuze moet je zeker ook oog hebben de duurzaamheid, de afwerking en de isolatiegraad van de gekozen garagepoort.

Kortom, kies je voor de een sectionale garagedeur,  ongetwijfeld het meest geplaatst, of gaat je voorkeur uit naar openslaande garagedeuren, kantel- of roldeuren?

Sectionale garagedeuren

Bij het openen van deze sectionale garagedeuren opent, schuiven ze over hun volledige lengte langs een muur of het plafond van je garage. Kies voor een sectionale garagedeur uit staal, die bieden je de langste levensduur. Het blad van een sectionale garagepoort bestaat uit tal van afzonderlijk gemonteerde panelen. Deze panelen bewegen met wieltjes in een geleidingssysteem. Sectionale garagedeuren zorgen zo voor een minimum aan geluidshinder, een niet te onderschatten voordeel. Kies je voor een sectionale garagedeur? Kies er dan een met een dubbele wand, voor een maximale geluids- en warmte isolatie.

Zijdelings opende, sectonale garagedeur

Je kan ook kiezen voor een zijdelings opende sectionale garagedeur. Deze laten de toegangshoogte tot je garage volledig vrij, waardoor de inbouwhoogte tot een strikt minimum wordt beperkt.

Andere veel geplaatste garagedeuren zijn:

Openslaande garagedeuren: naast houten openslaande garagedeuren, kun je nu ook kiezen voor openslaande deuren uit staal. Deze kunnen maximaal geïsoleerd worden, zodat ze vergelijkbaar zijn met de populaire sectionale poorten.

Kanteldeuren: zijn minder comfortabel en gebruiksvriendelijker, maar ook goedkoper. Kanteldeuren evolueren voortdurend, en zijn nu ook heel wat veiliger en geluidsarmer dan vroeger.

Roldeuren: worden vooral gebruikt om grote oppervlakten af te sluiten, en geven je woning een extra persoonlijke toets. Ze zorgen voor maximale veiligheid en zijn zowel manueel als elektrisch bedienbaar

Extra tips bij het kiezen van de juiste garagedeur

Bij de keuze van de meest geschikte garagedeur, komen nog andere zaken kijken dan de soort garagedeur en de uitvoering.

Temperatuurbestendig: controleer zeker de temperatuurbestendigheid van de gebruikte materialen, zéker bij sectionale garagedeuren uit geïsoleerde, stalen sandwichpanelen. In dit geval moet je zeker met de weersomstandigheden rekening houden. Door de enorme temperatuurverschillen, kan in sommige gevallen de buitenbeplating los komen. Voortdurende blootstelling aan de zon, kunnen tevens belangrijke kleurverschillen doen ontstaan.

Materialen en hun afwerkingsgraad: de garantieperiode zegt heel wat over de kwaliteit van de gebruikte materialen, en de afwerkingsgraad van garagedeuren. Kies voor de poort met de langste garantieperiode. Deze extra investering, zal zich uiteindelijk zelf terugbetalen.

Paneeldikte: voor een lange levensduur en de stabiliteit van je garagepoort, is een paneeldikte van minimum veertig millimeter aan te raden.

Beschermende kunststoflaag: deze verhoogt niet alleen de levensduur en gebruiksvriendelijkheid van garagedeuren. In de gebruikte coatings wordt een bepaald patroon of kleur aangebracht, die je poort een exclusieve look geeft.

Symmetrische garagedeuren: bij de keuze van je nieuwe garagepoort moet je zeker letten op zijn symmetrisch karakter. De panelen waaruit de poort is opgebouwd, moeten steeds dezelfde afmetingen hebben. Dat garandeert een symmetrische garagedeur met een kwalitatieve look

Leave a comment