Elektrisch-bediende-garagedeuren

Elektrisch bediende garagedeuren

Elektrisch bediende garagedeuren lijken pure luxe, zeker wanneer uw garage zich op straatniveau bevindt en u gezond van lijf en leden bent.

Tegelijkertijd heeft u ook in die situatie misschien weleens met afgunst gekeken naar mensen die u in alle rust hun garage in zag rijden, zonder daarvoor uit hun auto te hoeven komen. Want hoe slecht het weer ook is en hoezeer uw kinderen ook overtuigd moeten worden in de auto te blijven totdat u geparkeerd heeft, dat alles vormt geen probleem meer wanneer uw garagedeuren zich vanzelf voor u openen.

Elektrisch bediende garagedeuren: luxe of noodzaak?

Wanneer u wat slechter ter been bent of rekken en strekken u moeite kost, kan een investering in een op afstand te openen garagedeur zelfs noodzaak worden. Niet alleen omdat u daarmee van uw lichaam geen inspanningen vraagt waar het niet meer zo goed op berekend is, maar ook omdat zo’n investering zelfs zou kunnen betekenen dat u tot op late leeftijd in uw eigen auto kunt blijven rijden.

Elektrisch bediende garagedeuren in inpandige garages

Bent u een woningbezitter met een huis met een inpandige garage, dan benadert u die garage waarschijnlijk via een steil aflopende helling. Parkeren betekent dat u voor- of halverwege de helling moet stoppen en dat geeft oponthoud en irritatie. Een garagedeur die op afstand te openen is voorkomt ergernissen en draagt bij aan uw veiligheid en comfort. Wanneer de deur automatisch open gaat, kiest u er waarschijnlijk ook eerder voor uw auto achteruit in te steken. En dat betekent dat u bij vertrek een veel beter overzicht heeft.

Elektrisch bediende garagedeuren: uw keuzemogelijkheden

Wanneer u overweegt het uzelf voortaan comfortabel te maken met een elektrisch openende garagedeur, dan zijn er twee opties. Een aantal fabrikanten biedt motoren aan die te koppelen zijn aan uw huidige garagedeur. Dat heeft tot voordeel dat de ingreep relatief klein is, terwijl u vervolgens wel het gemak van een op afstand te openen deur ervaart.

Een tweede optie is de gehele garagedeur te vervangen. De deur die dan geplaatst wordt is veelal een zogenaamde sectionaaldeur, dat wil zeggen een deur die uit panelen bestaat. Het gebruik van een dergelijke sectionaaldeur of roldeur, heeft als voordeel dat u tot vlak voor uw garage op kunt rijden. En dat u zich dus niet af hoeft te vragen welke afstand u tussen uw auto en de garage aan moet houden om schade te voorkomen.

Elektrisch bediende garagedeuren openen

Bij inpandige garages opent de deur zich meestal vanzelf wanneer u een elektrisch oog passeert. Heeft u een garage op straatniveau, dan opent u de deur met een afstandsbediening. Wanneer alleen u de garage gebruikt en u de afstandsbediening in uw auto heeft liggen, zal het over het algemeen geen moeite kosten de deur daarmee ook te openen. Lastiger wordt het als u iets anders dan uw auto in de garage kwijt wilt of wanneer gezinsleden ook gebruikmaken van de garage. Gelukkig houden fabrikanten ook in dat opzicht rekening met mogelijkheden en wensen van de consument. En dat betekent dat veel garagedeuren ook via uw smartphone of tablet te bedienen zijn.

Wilt u uw comfort verbeteren en investeren in de waarde van uw woning? Vraag dan hieronder eenvoudig een offerte aan. Wilt u eerst nog wat meer informatie? Dan kunt u die eveneens via deze pagina aanvragen.

Leave a comment