Elektrische-garagedeuren

Elektrische garagedeuren

Was vroeger een automatische garagedeur een teken van luxe vandaag de dag heb je voor net iets meer dan € 100,- al een eenvoudige elektrische garagedeur opener.

Naarmate de kwaliteit en mogelijkheden met het systeem toenemen loopt ook de prijs op maar dat moge duidelijk zijn. In principe kan elk type garagedeur automatisch gemaakt worden. De enige vereiste is een elektriciteitsvoorziening van 230 of 24 Volt spanning in de garage. Voor het gemak zetten we de verschillende types garagedeur even onder elkaar:

Elektrische garagedeuren

Kanteldeur enkelvoudig paneel dat naar boven toe openkantelt. Doordat het staal nogal weegt vraagt deze deur een krachtige aandrijfmotor.

Draaideur bestaat uit 2 vleugels die zich naar buiten toe openen. Voorheen waren deze deuren veelal van hout maar tegenwoordig zien we vrijwel alleen nog polyesterdeuren die aansluiten bij het overige kozijn- en gevelwerk van de woning. Hier kan er gekozen worden voor een enkele of een dubbele motor.

Sectionaaldeur welke naar boven als ‘overheaddeur’ zich in segmenten wegrolt onder het plafond of als zijdelingse deur langs de wand. De polyester en aluminium uitvoeringen van deze garagedeuren zijn naar keuze aan te schaffen met of zonder mechanische bediening en uit te breiden met talrijke opties.

Roldeur is een deur die is opgebouwd uit fijnere lamellen en eveneens in bovenlangs en zijdelings model te verkrijgen is. In tegenstelling tot de sectionaaldeur strekt de roldeur zich niet uit maar rolt zich automatisch op in een binnen- of buitenwaartse kast boven de garage-ingang of tegen een zijmuur

Elektrische garagedeuren. De mogelijkheden

Afhankelijk van het aantal aandrijfmotoren en kanalen dat de bedieningszender heeft kan je met het besturingssysteem van de garagedeur ook een toegangspoort of je opritverlichting aansturen. Bedieningszenders beperken zich niet alleen tot de bij de systemen geleverde afstandsbedieningen en voor nog meer comfort kan je de garagedeur bedienen met een extra:

  • meerkanalige handzender welke meerdere afstandsbedieningen kan vervangen.
  • homelink in de auto, meer dan 200 automodellen beschikken inmiddels over dit accessoir
    biometrische vingerafdrukscanner.
  • GSM afstandsbedieningsmodule voor hekken en garagedeuren waarmee je door het nummer van de poort te bellen het systeem activeert
    IPhone/Android toestel waarmee je van elke plaats ter wereld de aangesloten elektrische garagedeuren bedient. Bij deze optie ontvang je ook meldingen wanneer de status wijzigt indien er bijvoorbeeld inbrekers zich toegang proberen te verschaffen.

Elektrische garagedeuren. Zelf installeren of laten doen?

Eigenlijk stelt een elektrisch aandrijfsysteem voor een garagedeur niet zo veel voor. De inhoud van een garagedeur kit bestaat grofweg uit een elektromotor, handzender, geleiderails met bevestigingssteunen, tandriem met spanner en eindstops en tot slot nog wat los spul aan beugeltjes en strippen. Wanneer de bestaande situatie van de garagetoegang niet al te ingewikkeld is, is het heel goed mogelijk met een doe-het-zelf kit een garagedeur zelf te automatiseren.

De meest safe manier om aan een elektrische garagedeur met afstandsbediening te komen is om hem simpelweg door een vakbewaam bedrijf te laten installeren. Denk er van te voren ook over na of je in de toekomst wil doorautomatiseren naar je poort, zonwering of alarm. Meer weten over de verschillende types en mogelijkheden van elektrische garagedeuren met afstandsbediening? Vraag vrijblijvend informatie op of laat een van onze aangesloten dealers langskomen voor het maken van een  prijsopgave.

Leave a comment