nieuwbouw-garagedeur

Garagedeuren Harol: op maat, duurzaam en altijd veilig

De garagedeur is vaak het laatste dat we kiezen als we een garage bouwen of verbouwen. Garagedeuren zijn garagedeuren, denkt u wellicht ook. Toch is dat niet helemaal het geval.

Er bestaan namelijk nogal wat soorten garagedeuren. De deur bepaalt bovendien in grote mate het uiterlijk van uw woning. En hoe zit het met duurzaamheid, isolatie en veiligheid?

Garagedeuren Harol voor al uw wensen

Als u een garagedeur nodig heeft, is het allereerst belangrijk om te bedenken welk type deur u wilt hebben. Een sectionale garagedeur, zijdelings schuivende garagedeur of rolpoort? Sectionale garagedeuren zijn klassieke deuren: ze schuiven van beneden naar boven open. Deze deuren hebben een eenvoudige bediening, een fijne afwerking en een discrete vloerafdichting. Gebruikt u de garagedeur vaak als toegang? Dan is de zijdelings schuivende garagedeur wat u zoekt. Deze deur is geluidsarm en heeft een vlotte manuele of elektrische bediening. Voor een elegante manier om een groot oppervlak af te sluiten, is de rolpoort een goede optie. Ook gemakkelijk te bedienen en met aanpasbare afmetingen. Maar daar houdt de keuze niet op. Want wilt u de bediening van de garagedeur aan de linker- of de rechterkant? Of heeft u zin in een leuk kleurtje? Het kan het allemaal. Fijn, want de garagedeur bepaalt in grote mate het uiterlijk van uw woning.

Garagedeuren Harol: duurzaam en isolerend

Naast het type garagedeur en het uiterlijk van de deur, kunnen duurzaamheid en isolatie belangrijke afwegingen zijn. Want hoe prettig is het om een aangenaam klimaat in de garage te hebben? En om te besparen op de energiefactuur? De sectionaaldeuren en zijdelings schuivende garagedeuren van Harol hebben daarom een groot isolerend vermogen. Ze bestaan uit panelen met een dubbele wand en zijn gevuld met CFK-vrij schuim; dit zorgt voor betere isolatie. Verder bevatten ze tussendichtingen in neopreen aan de bovenkant tegen water en wind. Nóg energiezuiniger (ver)bouwen is ook mogelijk. Zo heeft Harol de SP900 Thermo, een superisolerende garagedeur. Deze garagedeur scoort erg hoog op isolatie en luchtdichtheid. De investering hiervoor heeft u door de energiebesparing binnen drie jaar al terugverdiend. Bovendien kunt u de garage met zo’n isolerende garagedeur gebruiken als speelplaats of werkruimte. Dat geeft dus meer mogelijkheden!

Garagedeuren Harol zijn altijd veilig

Uiteraard is veiligheid ontzettend belangrijk, zo niet het allerbelangrijkst. Iedereen wil natuurlijk de garage met een gerust hart kunnen afsluiten en dat spullen en het gezin veilig zijn. De sectionale garagedeuren van Harol zijn daarom gemaakt van ijzersterke materialen. Ze bestaan uit een dubbelwandige constructie in verzinkt plaatstaal die zelfs onder hevige druk geen krimp geeft. Het cilinderslot dat bij de manueel bediende garagepoorten zit en de optionele schuifgrendel zijn ook onwrikbaar. En bij elektrisch bediende poorten blokkeert een speciaal mechanisme bij onraad de aandrijfstang. Allemaal inbraakproof dus. Dat geeft een fijn gevoel. Dus wilt u ook een volkomen veilige en goed isolerende garagedeur die helemaal voldoet aan uw eigen wensen? Bel met Harol en het wordt voor u geregeld!

Leave a comment