Garagedeuren Heerlen nodig?

Garagedeuren Heerlen nodig? Een garagedeur is niet zomaar de toegang tot een garage. Het is ook belangrijk dat de deur zorgt voor voldoende isolatie en het buitenhouden van onbevoegden.

Wij hebben een overzicht voor je gemaakt met alles dat je moet weten over garagedeuren.

Garagedeuren Heerlen, verschillende soorten

Er zijn vier verschillende soorten garagedeuren te onderscheiden:
• Overheaddeur of Sectionale garagedeur
• Zijloopdeur
• Roldeur
• Kanteldeur

Overheaddeur of Sectionale garagedeuren

Overheaddeuren worden tegenwoordig het meest gebruikt in nieuwe garages. De deur bestaat uit horizontalen secties die ongeveer 60 centimeter hoog zijn. Door deze panelen ofwel secties wordt een overheaddeur ook wel een sectionale garagedeur genoemd.

Een overheaddeur opent direct omhoog, waarna de panelen/secties over het plafond naar binnen toe draaien. Dit is waar de overheaddeur zijn naam aan te danken heeft.

Door de veren in het balanceersysteem van een overheaddeur gaat het openen zowel mechanisch als handmatig zeer gemakkelijk.

Zijloopdeur

Een zijloopdeur kun je zien als een overheaddeur op z’n kant. Dit type garagedeur opent naar rechts of naar links. Het is gebruikelijk dat een zijloopdeur al wordt geplaatst voordat de vloer definitief wordt aangelegd.

Roldeur

Een roldeur werkt hetzelfde als een overheaddeur. Echter wordt de deur hier niet volledig naar binnen geschoven over het plafond. Bij dit type garagedeur wordt bij het openen de deur in zijn geheel opgerold boven de deuropening. Dit kun je het beste vergelijken met lamellen in een huiskamer.
Kanteldeur

Vroeger was een kanteldeur de standaard in vrijwel iedere garage. Deze garagedeur bestaat uit één groot blad dat verder geen isolatie bevat. Een kanteldeur is vrij ouderwets en wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt.

Garagedeuren Heerlen: wat is de beste keuze?

Een overheaddeur is in deze tijd zonder twijfel de beste keuze. Zonder een ander advies zullen wij dan ook altijd een overheaddeur aanraden voor je garage.

Behalve de soort garagedeur is ook het materiaal dat gebruikt wordt van groot belang. Het meest gebruikelijk zijn garagedeuren van aluminium, rvs en verzinkt staal.

Is het altijd nodig om jouw garagedeur van verzinkt staal te laten maken of is aluminium voldoende? Dit is sterk afhankelijk van de functie, maar natuurlijk ook van de spullen die je in jouw garage wil bewaren.

Als ‘leek’ is het niet altijd gemakkelijk om de juiste keuzes te maken bij het uitzoeken van een garagedeur. Naast het type en materiaal zijn er nog veel meer belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden. Wij helpen je hier graag bij.
Klik hier om meer informatie te ontvangen over garagedeuren.

Garagedeur afmetingen

De plaatsing van een garagedeur Heerlen  is net iets anders dan bijvoorbeeld een voordeur. De deur van een garage wordt niet in het gat van de deur geplaatst maar juist erachter. Het garagedeur frame wordt aan de binnenkant van de muur gemonteerd. Goed om te weten als je de afmetingen van jouw garagedeur wilt vaststellen.

Om de juiste afmetingen door te kunnen geven is het belangrijk op de hoogte te zijn van een aantal vaktermen in het jargon van een garagedeurspecialist. Zo wordt de opening waar de garagedeur achter komt een ‘dag’ genoemd.

De binnenkant van de deuropening noem je logischerwijs dagkanten, dagzijden of dagvlakken. Om de hoogte en breedte door te geven maak je gebruik van de volgende termen:
• Dagmaathoogte
• Dagmaatbreedte

De dagmaathoogte van een garagedeur is de afstand tussen de vloer en het plafond. De dagmaatbreedte is de horizontale afstand tussen beide zijkanten.

Garagedeuren Heerlen kopen

Als je op zoek bent naar een garagedeur is het verstandig om je goed te laten informeren. Een foutje is immer zo gemaakt en kan je duur komen te staan. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste garagedeur en kunnen je voorzien van direct toepasbaar advies.
Vraag nu meer informatie over garagedeuren Heerlen.

Leave a comment