Garagedeuren-in-zijdelingse-uitvoering

Garagedeuren in zijdelingse uitvoering

De laatste trend in garagedeuren is een sectionaaldeur die naar de zijkant opengaat in plaats van naar boven. Een zijwaarts bewegende garagedeur heeft voornamelijk als voordeel dat je hem gedeeltelijk open kan zetten als voetgangersdoorloop.

Ideaal voor als je in de garage meer als alleen de auto hebt staan zoals een fiets of motor. Daarnaast is een garagedeur in zijdelingse uitvoering een uitkomst voor garages die een beperkte lateihoogte of een schuin dak hebben. De meeste bekende merken beschikken over meerdere types zijwaarts openende deuren. Wanneer je toch van plan bent een nieuwe garagedeur aan te schaffen kan het zeker interessant zijn eens te kijken wat hij jou voor voordelen oplevert.

Garagedeuren in zijdelingse uitvoering, automatisch snel

De bediening van een zijwaartse garagedeur is eenvoudig en ze stopt automatisch op een van te voren ingestelde positie. Alle types zijn voorzien van een uitschakelfunctie bij een bepaalde weerstand, wat inhoudt dat ze automatisch stoppen zodra de deur ergens tegenaan komt. Het is daardoor niet mogelijk dat je kleine of jijzelf met de fietstassen vol boodschappen klem komt te zitten. Net als andere automatische garagedeuren zijn de zijdelingse uitvoeringen te bedienen met een codeschakelaar, vingerscanner of sleutelschakelaar.

Garagedeuren in zijdelingse uitvoering, perfecte afsluiting

De 42 mm dikke sectionale panelen zijn te verkrijgen in een aluminium, polyester of stalen uitvoering. De schuimkern staat borg voor een optimale isolatie en ook de op de millimeter nauwkeurige installatie van de garagedeur draagt er zorg voor dat er geen kieren rondom de deur openblijven. Op het schuifsysteem zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt er vloerrails op de vloer aangebracht. Het voordeel van een rail die op de vloer ligt is dat er zich geen vuil in kan ophopen die de bewegingen van de deur belemmeren. Met zijn hoogte van slechts 15 mm is de rail ook vrijwel onzichtbaar.

Garagedeuren in zijdelingse uitvoering, tijdloze dessins

Net zoals alle andere tijdloze modellen van de bekendere dealers zijn ook zijdelingse garagedeuren in meerdere varianten te verkrijgen. Bijzonder gewild zijn met name de gladde van RALkleur voorziene Silk afwerkingen en die met woodprints, door sommige firma’s ook wel Woodgrain genoemd. De horizontale panelen scheppen een optionele hoogte die met name bij brede en dubbele garages zeer mooi tot zijn recht komt.

Garagedeuren in zijdelingse uitvoering, Gerenommeerde dealers

Ook in paneelbreedte, smal breed of met vlakverdeling, is er een ruime keuze. Om pas echt goed te kunnen bepalen wat er nu het best bij jouw huis past bezoek je het best enkele showrooms. Gerenommeerde dealers van gevelbetimmeringen, kozijnen en garagedeuren beschikken veelal over speciale tekenprogramma’s waarmee men je met behulp van een foto van je huis een visueel beeld laat zien van hoe een en ander er uit kan gaan zien.

Garagedeuren in zijdelingse uitvoering, vraag hier gratis betaalbare offertes aan

Een beslissing voor een nieuwe garagedeur neem je niet zomaar. Kijk en vergelijk voordat je besluit te kopen en schroom niet om een goede kwaliteit te kiezen. Je zal er tenslotte jaren tegenaan moeten kijken. Misschien ben je dan bij de aanschaf iets meer kwijt als dat je gepland had maar die investering verdien je in de loop der jaren dubbel en dwars terug. Weten wat de prijzen en mogelijkheden betreffende garagedeuren in zijdelingse uitvoering bij jou in de buurt doen?

Leave a comment