Garagedeuren-Leiden

Garagedeuren Leiden

Woon je in Leiden? Dan weet je als geen ander dat steden vaak schaarste hebben wat betreft parkeerruimte. Het is soms handiger om, als je in het bezit bent van een auto, iets buiten de stad zelf te wonen.

Zodat je in ieder geval de beschikking hebt over een eigen oprit of garage voor jouw voertuig. Mocht je een garage hebben, dan moet deze natuurlijk ook worden voorzien van garagedeuren. En garagedeuren zijn helaas een onderdeel van een woning waar vaak té weinig aandacht aan wordt besteed. Hieronder gaan we in op de verschillende soorten garagedeuren, alsmede een aantal tips en tricks waar je tijdens de koop ervan moet letten én de veiligheid van deze varianten. Ten slotte kun je hier direct een offerte of meer informatie aanvragen. Lees snel door!

Garagedeuren Leiden

Garagedeuren worden nogal eens genegeerd wanneer mensen het hebben over het uiterlijk van een woning. Dat is best zonde. De deuren zijn namelijk niet alleen een praktisch beveiligingsmiddel, maar zijn op zich ook een bepalend, groot deel van het exterieur van de woning. Het is zonde wanneer je een standaard deur aanschaft, niet wetende dat er meerdere opties voorhanden zijn – variërend in kleur, maar óók in het type deur.

Garagedeuren Leiden – welke deuren zien we hier veel?

In Leiden en omstreken vinden we veelal deze vijf soorten garagedeuren:

  • Roldeuren
  • Garagedeuren met een extra deur
  • Kanteldeuren
  • Sectionaaldeuren
  • Openslaande deuren

Sectionaaldeuren

Een sectionaaldeur is een type garagedeur waarbij de deur naar boven toe opent. Handig voor mensen die graag een zekere ruimte willen behouden in de garage. Op deze manier kun je er diverse spullen kwijt, zowel direct vóór als achter de deur.

Garagedeuren met een extra deur

Een garagedeur met een extra deur is een beetje een vreemde eend in dit rijtje. Het verschil zit hem in het feit dat er in het design nóg een deur zit verwerkt – een deur die door veel kinderen wordt gebruikt als een extra voordeur.

Openslaande deuren

De openslaande deur is de klassieke garagedeur. Ze zijn vaak wat goedkoper, maar of ze ook daadwerkelijk handig zijn is iets anders. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om bij deze openslaande deuren nog een wagen neer te zetten op de oprit.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn wat moderner dan de variant die hierboven wordt genoemd. Een persoon kan – door de kanteling naar buiten toe – makkelijk onder de deur door. Deze deuren zijn meestal niet automatisch.

Roldeuren

Roldeuren zijn momenteel zeer populair en in trek. Het voornaamste bestandsdeel van de deur is een soort materiaal dat dunner is dan gewoonlijk. De deuren worden automatisch opgerold en bewaard onder het plafond. Dat betekent simpelweg meer ruimte in de garage.

Garagedeuren Leiden – de veiligheid waarborgen

Voertuigen als auto’s en motoren zijn kostbaar. Desondanks wordt er in de garage meer bewaard dan spullen met financiële waarde: goederen met een zekere emotionele lading staan ook dikwijls hier opgeslagen. Redenen genoeg om het belang van een veilige garagedeur zeker niet te onderschatten. Controleer of jouw garagedeur voldoet aan de meest recente eisen tegen bijvoorbeeld diefstal door na te gaan of deze deur beschikt over het politiekeurmerk.

Garagedeuren Leiden – aandachtspunten tijdens de koop

Zoek jij garagedeuren? Let dan tijdens de koop onder meer op het volgende:

Houd rekening met verhoudingen tussen enerzijds de prijs en anderzijds de kwaliteit;
Bekijk de mogelijkheden ten opzichte van de veiligheid;
Laat je van tevoren goed informeren en vraag extra informatie op – bijvoorbeeld op deze pagina.

Garagedeuren Leiden – waar vraag ik offerte?

Ben jij een Leidenaar op zoek naar garagedeuren? Vraag ze hier vrijblijvend aan door middel van een offerte!

Leave a comment