garagedeuren-nijmegen

Garagedeuren Nijmegen

Ingesloten tussen de rivieren Maas en Waal ligt de mooie stad Nijmegen. In de al sinds de Romeinse tijd belangrijke stad bevonden en bevinden zich nog altijd fraai opgetrokken huizen en villa’s met even zulke mooie bijgebouwen.

Waren dat vroeger de stallen voor de paarden, sinds de overgang op de auto noemen we het liever een garage. Het aanzicht van de garage en mede ook het huis ernaast, wordt voor een groot deel bepaald door het uiterlijk van de garagedeur. Je doet jezelf daarom het grootste plezier met een garagepoort die A, bij de architectuur van het pand past en B, jou het gewenste comfort verschaft.

Garagedeuren Nijmegen. Soorten deuren

De mooiste aansluiting met gevelbetimmering en kozijnen vind je wanneer je een garagedeur in dezelfde kleur en stijl kiest als genoemde zaken. Met de moderne deuren van vandaag kan dat ook heel gemakkelijk. Zelfs wanneer alle betimmering aan het huis van hout is maar je vanwege het onderhoudsgemak liever een kunststoffen garagedeur hebt zijn er plenty modellen die je in, niet van echt te onderscheiden, woodpaint kan bestellen. Wanneer we eenmaal de kleur duidelijk hebben gesteld komt de volgende vraag om de hoek. Welk systeem garagepoort geniet onze voorkeur?

In garagedeuren Nijmegen onderscheiden we de volgende typen:

  • De kanteldeur is een veelal van staal of hout vervaardigd enkelvoudig paneel dat naar boven toe wegkantelt. Door verbeteringen in het product tegenwoordig in vele dessins en in geïsoleerde versie te verkrijgen.
  • Openslaande deuren bestaan uit 2 vleugels die zich naar buiten toe openen. Veelal wordt er bij deze deuren gebruik gemaakt van geïsoleerd hout of polyester.
  • Een sectionaaldeur bestaat uit brede segmenten die zich naar boven of de zijkant wegdraaien. Deze deur is zowel in polyester, hout als metaal leverbaar.
  • De roldeur is hetzelfde principe als de sectionaaldeur alleen zijn de lamellen smaller en rolt de deur op in een kast welke binnen of buiten de garage bevestigd wordt. Ook bij dit model zijn er mogelijkheden als zijwaartse garagedeur.

Behalve bij de zijwaartse garagedeuren waar dit geen nut heeft kan er in alle typen garagedeur tevens een doorloopdeur worden gemaakt.

Garagedeuren Nijmegen. Elektrisch- of handbediend?

Het meest ideale is natuurlijk dat je de garagedeur vanuit de auto kan bedienen. Vandaag de dag is dat ook geen enkel probleem. Voor slechts een klein bedrag heb je al een eenvoudige mechanische aansluiting op elke willekeurige deur. De betere elektrische garagedeursystemen kunnen uitgebreid worden met meerdere kanalen zodat je ook de poort, zonwering of tuinverlichting erop aan kan laten sluiten.

Wil je helemaal het neusje van de zalm zijn er ook koppelingsmogelijkheden naar je pc, je Iphone of Android toestel. Je krijgt dan ook meldingen bij wijziging in status zoals wanneer er zich iemand ongevraagd toegang tot jouw garage probeert te verschaffen.

Garagedeuren Nijmegen. Elke deur is anders

Een garagedeur koop je niet zomaar. Op websites en in folders zie je regelmatig prijzen genoemd maar daar vrijwel geen enkel deurgat en situatie gelijk kan je zo’n bedrag hoogstens als richtlijn aanhouden. Om precies te weten wat een nieuwe garagedeur bij jou kost laat je het best iemand komen om in te meten en de mogelijkheden met je te bespreken. Wil je meer informatie over prijzen en mogelijkheden? Vraag via MagLeads een gedegen advies aan over de door jou gewenste garagedeur, zodat je zeker weet dat je de perfecte deur koopt.

Leave a comment