Garagedeuren-Sittard

Garagedeuren Sittard nodig?

Garagedeuren Sittard nodig? Wij hebben voor je op een rij gezet waar je op moet letten en waar je het beste terecht kunt.

Bedenk je dat een garagedeur is niet zomaar alleen een toegangspoort is tot jouw garage. De deur moet er ook voor zorgen dat de ruimte voldoende is geïsoleerd en natuurlijk het buiten houden van inbrekers en andere onbevoegden.

Garagedeuren Sittard, waar je uit kunt kiezen

Bij het aanschaffen van een garagedeur kun je kiezen uit een aantal verschillende soorten. Dit zijn de vier bekendste:
• Sectionale garagedeur
• Roldeur
• Zijloopdeur
• Kantel deur

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn de standaard in de meeste nieuw gebouwde garages. Dit type bestaat uit horizontalen panelen van ongeveer 60 centimeter hoog. Ook wel ‘secties’ genoemd, hier komt de naam sectionaal vandaan.

Dit type garagedeur opent verticaal omhoog, daarna schuiven de panelen één voor één over de rails aan het plafond naar binnen. Door deze manier van openen staat deze garagedeur ook bekend als overheaddeur.

Een sectionale garagedeur is voorzien van een balanceersysteem met veren, waardoor openen en sluiten zonder al teveel kracht gemakkelijk gaat.

Roldeur

De roldeur rolt zichzelf op boven de opening van de deur. Hij bestaat uit stroken van ongeveer 4 centimeter hoog die je kunt zien als stevige lamellen.

Zijloopdeur

Een zijloopdeur is eigenlijk een sectionale garagedeur op z’n kant. De zijloopdeur opent naar links of naar rechs. Een dergelijke garagedeur wordt normaal gesproken geplaatst voordat de vloer wordt aangelegd, zodat de rails eerst kan worden geplaatst.

Kanteldeur

Nog niet zo lang geleden vond je een kanteldeur standaard terug in de meeste garages. Dit type bestaat uit één groot oppervlakte en is verder niet geïsoleerd. Tegenwoordig wordt een kanteldeur bijna niet meer gebruikt bij de bouw van garages..

Een kanteldeur is dan ook vrijwel niet meer verkrijgbaar.

Garagedeuren Sittard, de beste keuze

Een sectionale garagedeur is tegenwoordig absoluut de beste keuze. Tenzij anders geadviseerd is dit de standaard in de meeste situaties.

Wil je meer informatie over garagedeuren in Sittard? Vraag nu een offerte aan bij diverse aanbieders in jouw regio.

Garagedeur afmetingen bepalen

De afmetingen van een garagedeur worden op een andere manier bepaald dan bij een ‘normale’ voordeur. Een gangbare voordeur wordt tussen de muren geplaatst, een garagedeur wordt echter altijd achter de muren geplaatst.

Het frame van een garagedeur zit dus aan de binnenkant van de garage. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je de afmetingen bepaald.

Om de afmetingen van een garagedeur vast te stellen wordt de opening waar de deur tussenkomt een ‘dag’ genoemd. De binnenzijden van de ‘dag’ staan bekend als de dagkanten, dagzijden of dagvlakken. Voor de hoogte en breedte van de deur gebruik je de volgende termen:
• Dagmaatbreedte, dit is de afstand tussen de twee verticale dagzijden
• Dagmaathoogte, dit is de afstand tussen het definitieve vloeroppervlak en de bovenste dagzijde

Garagedeuren Sittard kopen

Laat je voor het kopen van een garagedeur goed informeren. Vraag nu via onderstaande knop een vrijblijvende offerte aan bij een professionele en betrouwbare dealer die graag een afspraak met je maakt om al jouw wensen tot in detail te verwezenlijken.

Leave a comment