Garagedeuren-Tilburg

Garagedeuren Tilburg

Woon je in Tilburg? Dan ben je natuurlijk bekend met de schaarste parkeerruimte die er in zo’n stad wordt aangeboden. Het is erg handig wanneer je zelf beschikt over een eigen garagebox of – nog beter – een garage in huis.

In dat laatste geval heb je natuurlijk óók garagedeuren nodig die passen bij het exterieur van het huis én een zekere veiligheid waarborgen. We gaan hieronder in op de verschillende soorten garagedeuren, alsmede de veiligheid ván deze openingen en een aantal tips en tricks waar je op moet letten voor tijdens en na de koop. Lees snel verder!

Garagedeuren Tilburg

Garagedeuren – ze worden vaak niet benoemd wanneer er wordt gesproken over het exterieur van een woning. Best vreemd, gezien ze zo’n groot deel van het uiterlijk innemen. Veel mensen kiezen voor een standaard ontwerp – niet wetende dat er verschillende soorten deuren bestaan die wellicht veel beter passen bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Daarom gaan we hieronder in op het fenomeen garagedeur – een onderbelicht onderdeel van de woning.

Garagedeuren Tilburg – welke deuren komen veel voor?

In Tilburg komen de volgende soorten garagedeuren veel voor:

  • Sectionaaldeuren
  • Garagedeuren met een extra deur
  • Openslaande garagedeuren
  • Kanteldeuren
  • Roldeuren

Wat is een sectionaal garagedeur?

Sectionaaldeuren zijn een vrij moderne vorm van garagedeur. Op afstand bedienbaar, waarbij de deuren naar boven toe open en dicht gaan. Deze manier neemt weinig ruimte in beslag.

Wat is een garagedeur met een loopdeur?

Het klinkt misschien wat vreemd – een garagedeur met daarin een extra deur. Het verwijst naar het type deur waarbij er een tweede opening zit verwerkt in het design. Handig voor gezinnen die een tweede voordeur willen.

Wat is een openslaande deur?

Openslaande deuren – de naam zegt het al. Het is een traditionele garagedeur, waarbij de deuren openklappen naar buiten toe. Vaak voordelig, maar niet altijd handig. Ten slotte ben je een zekere ruimte op de oprit hiermee kwijt.

Wat is een kanteldeur?

De kanteldeur is iets moderner dan de hierboven genoemde variant. Ze kantelen naar binnen of naar buiten toe, waarbij een voertuig of persoon er gemakkelijk onderdoor kan. Vaak worden ze handmatig bediend.

Wat is een roldeur?

Roldeuren vormen misschien wel het modernste type garagedeur dat er op de markt te vinden is. Ze zijn gemaakt van een dunner materiaal, waarbij de deur als het ware wordt opgerold en opgeslagen tegen het plafond aan. Ideaal voor personen die méér ruimte in de garage willen hebben.

Garagedeuren Tilburg – hoe zit het met de veiligheid?

Auto’s en motoren zijn kostbaar, maar in een garage worden meer spullen bewaard die van zowel financiële als emotionele waarde zijn. Het is daarom alleen al van belang een goede garagedeur te hebben – als tweede slot op de deur. Om te controleren of jouw garagedeur (of de te aanschaffen garagedeur) beschikt over de juiste veiligheidsgaranties, is het handig om te kijken naar het politiekeurmerk. Daarmee wordt vastgesteld dat deuren beschikken over zekere vereisten op het gebied van de veiligheid en diefstalpreventie. Veiligheid kan dan op meerdere manieren worden gewaarborgd.

Garagedeuren Tilburg – aandachtspunten tijdens de koop

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van garagedeuren? Dan verdient het de aandacht om het een en ander in de gaten te houden – vóór, tijdens en na de aanschaf:Houd de vereiste afmetingen bij de hand en zorg dat je weet wat jij nodig hebt en laat jezelf van tevoren goed raadplegen, bijvoorbeeld door hier informatie op te vragen. Verlies bovendien de prijs-kwaliteitverhouding niet uit het oog.

Garagedeuren Tilburg – waar koop ik ze?

Kom jij uit Tilburg en zoek je al een tijd naar geschikte garagedeuren? Vraag dan nu een offerte aan!

Leave a comment