goedkoopste-hypotheken

Hoe vind je de goedkoopste hypotheken?

We dromen allemaal van een eigen woning, maar een huis bouwen wordt steeds duurder. Zonder financiële hulp van hun ouders, slagen vele jongeren er zelfs niet meer in het nodige kapitaal voor het bouwen van hun droomwoning bij elkaar te krijgen.

Het afsluiten van een voordelige hypothecaire lening wordt dan ook steeds belangrijker. Maar hoe vind je de goedkoopste hypotheken? De goedkoopste hypotheken afsluiten, doe je pas na het vergelijken van de belangrijkste aanbieders van woonkredieten. Goedkope hypotheken vind je niet noodzakelijk bij je bankier. Je vindt online heel wat websites die zich specialiseerden in het verlenen van de goedkoopste hypotheken.

Wat is de voordeligste rentevoet?

De prijs van je hypotheek hangt vooral af van de hoogte van de rentevoet. Die rentevoet is op zijn beurt dan weer afhankelijk van de situatie op de financiële markt. Hij hangt ook van verschillende andere factoren af, zoals de looptijd van je hypotheek.

Men maakt het onderscheid tussen een vaste en een variabele rentevoet.

Een variabele rentevoet: wordt in de meeste gevallen iedere vijf jaar aangepast aan de rentevoet van het moment.
vaste rentevoet: blijft gedurende de ganse looptijd van je hypothecair krediet ongewijzigd

Wat is de goedkoopste hypotheek?

Een zogenaamde lineaire hypotheek is veruit de goedkoopste hypotheek op de markt, daar zijn alle financiële adviseurs het over eens. Met zo’n lineaire hypotheek zal de bank of de kredietverlener je in één keer het geleende bedrag uitbetalen. Je zal in dit geval maandelijks een deel van je woonkrediet, samen de kosten die de bank je zal aanrekenen, moeten terug betalen. Met een lineaire hypotheek los je dus maandelijks een deel van je hypotheek af. Naarmate de looptijd van je lening vordert, daalt dus de kostprijs van je hypotheek.

Eigen inbreng

Bij het afsluiten van een hypotheek, vraagt de bank of de kredietverlener steeds een eigen financiële inbreng. Die is niet verplicht, maar met je eigen financiële bijdrage wil de kredietverstrekker zijn financieel risico zoveel mogelijk beperken. Tegelijk vergroot zo’n eigen inbreng vertrouwen tussen alle betrokkenen jou en dat kan de uiteindelijke kostprijs van je hypotheek gunstig beïnvloeden.

Schuldsaldoverzekering is niet verplicht

De meeste banken of andere kredietverleners koppelen een hypotheek meestal aan een zogenaamde schuldsaldoverzekering, waarmee hij zijn risico verder wil verkleinen. Hou er zeker rekening mee dat er belangrijke verschillen in de kostprijs van zo’n schuldsaldoverzekering bestaan. Deze verzekering bepaald dus mee de kostprijs van je hypotheek.

Zichtrekening: banken en andere kredietverleners doen er uiteraard alles aan om hun financiële risico’s zoveel mogelijk te beperken. Zo koppelen heel wat kredietverstrekkers het verlenen van een hypothecair krediet aan het openen van een zichtrekening, waar maandelijks je loon wordt op gestort. Het openen van een zichtrekening maakt je woonkrediet alleen maar duurder
Extra korting: bij je vertrouwde bank krijg je in de meeste gevallen een klantenkorting, zeker wanneer je daar al langer een zichtrekening hebt waarmee je alle betalingen laat uitvoeren.

Wil je meer informatie over de goedkoopste hypotheken en de verschillende mogelijkheden vergelijken? Dat kan gemakkelijk via het contactformulier van MagLeads.

Leave a comment