Houten-garagedeuren

Houten garagedeuren : nostalgie met benefits

Vanaf mijn vroegste jeugd wist ik: gewone mensen, zoals mijn ouders, wonen in rijtjeshuizen. En de notaris, bovenmeester, huisarts en burgemeester wonen in grote, rijke woningen. Deze rijke huizen zijn voorzien van sierlijke ornamenten, fraaie serres en een garage met houten deuren.

Het was me duidelijk: belangrijke mensen hebben een garage met houten deuren en ik nam me voor om later, als ik groot zou zijn, ook een garage met houten deuren te bezitten.

Een houten garagedeur – Uiterlijk vertoon

Met de jaren komt het verstand en ook het inzicht dat materiële zaken niet het belangrijkst zijn. Immers, uiterlijk vertoon leidt alleen tot jaloezie bij de buren en een uitgaven wedloop die eindigt in de schuldsanering. Maar dat is een heel ander verhaal. Dus toen ik vorig jaar een nieuw huis betrok, was mijn eerste gedachte om de garage bij dit huis te voorzien van een gewone standaard aluminium garagedeur, zo eentje die je omhoog moet duwen.

Lekker conventioneel. Ik speelde nog met het idee van een garagedeur met afstandsbediening, maar wees dit af als een nutteloos gadget, totdat ik een website zag met houten garagedeuren. Ik was meteen verkocht. Likkebaardend grasduinde is door de foto’s van houten garagedeuren die nog mooier waren dan die uit mijn jeugd.

Daglicht in de garage

De prijs viel me alleszins mee: houten garagedeuren zijn al te koop voor minder dan 3.000 euro, inclusief plaatsing. Na afweging van de voor- en nadelen was de keuze snel gemaakt en startte het selectietraject, waarbij offertes en referenties werden opgevraagd. De keuze viel uiteindelijk op deuren voorzien van raampjes, zodat er daglicht in de garage zou vallen. Een jeugddroom werd bewaarheid!

Een extra kamer

Installatie van de hard houten garagedeuren was een eitje: in een halve dag had de leverancier de deuren geplaatst, inclusief het hang- en sluitwerk. Door de nieuwe garagedeuren is de garage een prettige ruimte geworden en doordat de kozijnen de wind helemaal buiten te sluit is de garage geen tochtige, koude bergruimte, maar een goed geïsoleerde, behaaglijke extra kamer. Een aanvullend voordeel is de afwezigheid van het bekende geraas bij het openduwen van gewone aluminium garagedeuren: houten garagedeuren openen en sluiten als gewone deuren, met een droge, zachte klik.

Fiets of driezitsbank

Ik heb gekozen voor twee garagedeuren waarbij de ene deur een gewone deur is, waardoor ik met de fiets naar buiten kan. Daarmee voorkom ik dat ‘s winters de gure wind in een keer bezit kan nemen van de garage, zoals bij een traditionele aluminium garagedeur. Maar als het nodig is kan in een handomdraai ook de tweede deur open en kan een hele driezitsbank in no time naar binnen worden gebracht.

Onderhoudsvrije houten garagedeuren

De garagedeuren zijn gemaakt van tropisch hardhout (met FSC keurmerk!) en daardoor buitengewoon onderhoudsvrij en ze waren leverbaar in exact dezelfde kleur als de rest van het houtwerk.

Houten garagedeuren – Een nostalgisch plaatje

Tot mijn verrassing is een jeugddroom waarvan ik ooit dacht dat deze onhaalbaar was inmiddels gewoon betaalbaar. De nostalgische uitstraling van houten garagedeuren is gebleven en eraan toegevoegd zijn de betere isolatie en de geruisvrije handelingen om de garagedeuren te openen. Wil je ook graag houten garagedeuren? Vraag via de website van Magleads gerust meer informatie of een offerte aan.

Leave a comment