hypotheek-offerte

Hypotheek offerte: bereken hoeveel een hypotheek u kost

Heeft u plannen om binnenkort een nieuwe woning te kopen en heeft u daarvoor een hypotheek nodig? Dan is een hypotheek offerte snel gemaakt. Uiteraard kan deze ook van toepassing zijn als uw huidige hypotheek afloopt en de hypotheek binnenkort weer verlengd moet gaan worden.

Er zijn diverse mogelijkheden om gemakkelijk en snel de nieuwe hypotheek te berekenen. Hoe zit het eigenlijk precies met de hypotheek offerte? Wat is het nu precies, wat staat erin vermeld en bovendien: wat kunt u ermee?

Wat is een hypotheek offerte?

Een hypotheek offerte is een berekening van een geldverstrekker waarin verschillende zaken zijn opgenomen. Hierin staan niet alleen persoonlijke gegevens, maar staan ook het financieringsbedrag, de aflossingsvorm en de looptijd van de nieuw af te sluiten hypotheek. Ook staan de verdiensten voor een tussenpersoon, bank of verzekeraar erin vermeld. Het is van groot belang dat de offerte voldoet aan de eisen die daaraan gesteld zijn door de overheid. Deze zijn onder andere vastgelegd in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen en de Wet op het financieel toezicht (WFT).

Krijg hulp van een hypotheekadviseur

Als u een offerte voor de hypotheek wilt laten maken, kunt u een afspraak maken met een (onafhankelijk) hypotheekadviseur. U kunt ook online aan de slag gaan en zelf een berekening maken. Het is aan te raden om gebruik te maken van een adviseur. Deze kan u niet alleen helpen bij het invullen van de offerte voor de hypotheek, maar helpt ook om de hypotheek voor u aan te vragen en deze in orde te maken.

Hypotheek offerte: wat wordt er meegenomen in de berekening?

In de hypotheek offerte staat onder andere vermeld welke stukken een hypotheekverstrekker nodig heeft, voordat de definitieve hypotheekaanvraag kan plaatsvinden. Dit zijn bijvoorbeeld de salarisstroken van uw werkgever en eventueel die van uw partner. Naast salarisstroken, zijn meestal ook een werkgeversverklaring, taxatierapport en koopovereenkomst nodig om een goede hypotheek offerte te kunnen laten maken. Uiteraard is het verstandig om alle informatie en de voorwaarden in de offerte goed door te nemen.

Twee belangrijke data

In de offerte voor de hypotheek staan altijd twee belangrijke data vermeld. Dit zijn de datum van de offerte en de uiteindelijke passeerdatum. De offertedatum geeft aan hoelang de offerte geldig is, terwijl de passeerdatum te maken heeft met de afspraak die u heeft staan met een notaris. Het is belangrijk dat u de offerte op tijd invult en terugstuurt, anders zult u helemaal opnieuw moeten beginnen.

Laat een offerte maken voor de hypotheek

Gaat u binnenkort een huis kopen of heeft u deze recent gekocht en heeft u een hypotheek offerte nodig? Schroom dan niet om aan de slag te gaan en een berekening te laten maken wat de hypotheek gaat kosten. Binnen een kort tijdsbestek weet u hoeveel de hypotheek u gaat kosten, de premie die u gaat betalen en welke verzekeringen er nodig zijn om de hypotheek te kunnen afsluiten. Ga dus direct aan de slag!

 

 

Leave a comment