Kunststof-kozijnen

Kunststof kozijnen: Wat moet je allemaal weten?

Voor een goede isolatie van je huis spelen de kozijnen een belangrijke rol. Ze kunnen onder andere helpen het huis warm te houden en de kou buiten te sluiten.

Er zijn echter veel verschillende soorten te vinden en hoe weet je welke het beste is? Voor de ideale combinatie van een goede isolatie en weinig onderhoud, zijn kunststof kozijnen de perfecte oplossing. Ontdek hier hoe ze worden gemaakt en wat de vele voordelen zijn. En wil je meer weten? Neem dan contact op via het contactformulier.

Wat zijn kunststof kozijnen?

De naam zegt het al, het zijn kozijnen die gemaakt zijn van kunststof. Om preciezer te zijn worden ze gemaakt van polyvinylchloride (PVC). Door bepaalde koolwaterstoffen samen te voegen en te verwerken, krijg je kleine korrels die PVC maken. Hiervan kun je onder andere kunststof kozijnen fabriceren. Door betere regelgeving is het gebruik van deze stoffen veiliger gemaakt en wordt het tegenwoordig veel toegepast.

Alleen het kunststof is niet voldoende om goede kozijnen van te maken en daarom worden er verstevigingsmaterialen gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld gegalvaniseerd staal zijn of aluminium. Er zit vaak een kokerbalk in de kozijnen om het stevig genoeg te maken. Het kan echter ook op andere manieren sterker worden gemaakt. Kunststof kozijnen bevatten dus PVC en versteviging en hebben vele voordelen.

Kunststof kozijnen voordelen

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze erg weinig onderhoud nodig hebben. Ze zijn gemakkelijk af te nemen en je hoeft het beslag maar één à twee keer per jaar in te smeren voor een optimale verzorging. Ben je er zat van om steeds weer de kozijnen te moeten stoppen of verven? Met kunststof verdwijnt dat probleem als sneeuw voor de zon. Dit type kozijn is zowel geschikt voor nieuwbouw als wanneer je een huis renoveert. Een ander groot voordeel is dat kunststof speciale luchtkamers bevatten die zorgen voor een optimale isolatie. Het materiaal zorgt ervoor dat wind en kou niet binnen kunnen komen en dat het goed warm blijft. De stookkosten zullen hiermee aanzienlijk dalen.

Hiernaast zijn kunststof kozijnen stabiel en behouden ze hun vorm goed. Ze zullen niet gauw verbuigen of afzakken. Heb je weinig tijd om de kozijnen te vervangen? Dat is geen probleem, want de montage is snel geregeld. Een goed bedrijf kan in één dag wel zo’n drie tot vier kozijnen monteren. Tot slot ziet een kunststof kozijn er erg mooi uit. De meest gebruikelijke kleuren zijn wit en crème, maar dankzij de speciale materialen kun je het in bijna elke kleur laten maken. Zelfs wanneer je van houtkleuren houdt is het mogelijk om dit motief te gebruiken. En doordat het zo weinig onderhoud nodig heeft, blijft het er lang mooi uit zien.

Kunststof kozijnen zijn de ideale oplossing wanneer je op zoek bent naar goede isolatie en weinig onderhoud. Neem contact op via het contactformulier om te ontdekken welke besparing het voor jouw woning op kan leveren. Je ontvangt gratis en vrijblijvend een professioneel advies voor jouw specifieke situatie.

Leave a comment