online-hypotheek-offerte

Online hypotheek offerte: ga direct zelf aan de slag

Wat is er nu gemakkelijker dan online een hypotheek offerte aanvragen? Het is interessant om zelf aan de slag te gaan, aangezien u diverse aanbieders met elkaar kunt vergelijken. U kunt eenvoudig diverse offertes aanvragen van verschillende hypotheekverstrekkers.

Let er in elk geval op dat u nagaat of een hypotheekverstrekker is aangesloten bij het SEH (Stichting Erkende Hypotheekadviseurs) en dat een hypotheekadviseur werkt volgens de regels van de AFM.

Online hypotheek offerte opvragen: wat zijn de voordelen?

Het online aanvragen van een hypotheek offerte brengt diverse voordelen met zich mee. U kunt namelijk flink op kosten besparen door u goed te laten informeren en de prijzen en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Uiteraard is het altijd prettig als u voor de goedkoopste aanbieder kunt kiezen, die u tegelijkertijd het beste kan aanbieden omtrent de hypotheek.

Houd belangrijke gegevens bij de hand

Als u aan de slag gaat met een online hypotheek offerte aanvragen, zult u belangrijke gegevens bij de hand moeten hebben. U kunt bijvoorbeeld denken aan recente salarisstroken, een werkgeversverklaring en een koopovereenkomst, mocht u daarover al beschikken. Dit is echter niet bij elke website noodzakelijk indien u gaat vergelijken.

Wat wordt er in de online hypotheek offerte meegenomen?

In de online hypotheek offerte die u opvraagt, worden diverse zaken meegenomen. Dit zijn bijvoorbeeld het financieringsbedrag, de huidige rente, welke aflossingsvorm u kiest en de looptijd van de hypotheek. Bovendien staan er ook twee belangrijke data op de online hypotheek offerte. Dit zijn de offertedatum zelf en de passeerdatum van de hypotheek. Dit is de datum waarop u langsgaat bij de notaris om de koopoverdracht in orde te maken.

De kosten van een online hypotheek offerte aanvragen

Bij een online hypotheek offerte opvragen en afsluiten, betaalt u bijna altijd alleen maar eenmalige afsluitkosten. Deze kosten betaalt u uiteraard alleen als u de hypotheek ook daadwerkelijk afsluit. Voor het vergelijken van de prijzen zelf, betaalt u over het algemeen geen geld. Start direct vandaag de berekening en u weet binnen een kort tijdsbestek hoeveel geld u kwijt bent voor het afsluiten van de hypotheek en de maandelijkse lasten die dat met zich meebrengt.

Financier uw hypotheek: ga online aan de slag en vergelijk!

Gaat u binnenkort verhuizen omdat u een woning heeft gekocht of is uw huidige hypotheek afgelopen? Dan heeft u een hypotheek nodig om de aankoop te kunnen financieren of om de huidige hypotheek te verlengen. Door hier online alvast aan de slag te gaan, kunt u flink wat geld besparen op advieskosten. Uiteraard is het raadzaam om langs te gaan bij een (onafhankelijk) hypotheekadviseur. Deze kan u wijzen op eventuele risico’s of valkuilen die u over hoofd zou kunnen zien. Ga daarom direct aan de slag met de verschillende aanbieders!

 

 

 

Leave a comment