bouwen en verbouwen

Schilderen en onderhoud, Magleads levert de beste offerte!

Een eigen huis is voor de meeste van ons toch de grootste investering die we in ons hele leven zullen doen, dus als je eenmaal je eigen woning hebt, moet je er ook zuinig op wezen.

Het is een open deur intrappen om te zeggen dat regulier onderhoud aan de woning goed is voor het behoud van de woning én goed is voor de portemonnee. Dat weten we eigenlijk allemaal. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor bedrijfspanden.

Zelf schilderen

De Nederlander heeft het graag zo goedkoop mogelijk. Daar staan we bekend om en daar is niets mis mee. Schilderwerk binnenshuis kan vaak gemakkelijk zelf worden aangepakt. Hier heeft het schilderwerk veel minder te lijden en hebben we niet vaak te maken met speciale ondergronden die eerst behandeld moeten worden. In de doe-het-zelf zaken vindt je een zeer ruime keuzen in primers, lakken, verven en beitsen.

Een aantal aandachtspunten voor de ‘binnenschilder’:

  • Gebruik bij het schuren een stofmasker (PP2), je longen zullen je dankbaar zijn.
  • Gebruik acryl primers en verven op waterbasis, goed voor jou en het milieu.
  • Watergedragen verf droogt snel en trekt snel in de huid, gebruik dus handschoenen.
  • zorg voor goede verlichting en goede ventilatie.

Bedrijfspanden schilderen

Een goed onderhouden bedrijfspand is het visitekaartje van uw bedrijf. “De eerste indruk is de belangrijkste”, wordt vaak gezegd en het pand is het eerste wat opdrachtgevers en klanten van een onderneming zien. Voor een bedrijfspand is het belangrijk dat de gevel en het schilderwerk er strak uitzien. Dat schept vertrouwen en straalt professionaliteit uit.

Hoewel het schilderen van het bedrijfspand misschien een leuk idee is voor een weekendje teambuilding, kan het schilderwerk misschien toch beter worden uitgevoerd door de vakman. De meeste bedrijfspanden zijn tegenwoordig omgeven met een hekwerk, dus vergeet ook niet het hekwerk te laten behandelen. Voor metalen hekwerken is het raadzaam een vakkundige antiroestbehandeling te laten uitvoeren. Wel wat duurder natuurlijk, maar daar krijg je ook wat voor:

  • Verwijdering oude verflaag
  • Ontroesten en ontvetten
  • Opbrengen van twee lagen corrosiewerende primer
  • Opbrengen van een dekkende tussenlaag
  • Tot slot het opbrengen van een dekkende eindlaag

Schilderen? Doe het duurzaam

Schilderen en duurzaam gaan goed samen. De ontwikkelingen in de schildersbranche staan niet stil en verffabrikanten ontwikkelen steeds meer producten op waterbasis met steeds minder synthetische toevoegingen. Er zijn zelfs ecologische verven die tot 99% biologisch afbreekbaar zijn. Deze zijn ongeveer dertig maal minder belastend voor het milieu als de reguliere verf.

Duurzaam schilderen betekent niet enkel het gebruik van duurzame primers en verven, maar ook het vakkundig uitvoeren van het schilderwerk. Een vakkundig behandeling van de ondergrond alvorens de deklagen aan te brengen en keuze van de juiste verfsoorten, verlengt de levensduur van het schilderswerk aanzienlijk. Indien je er zelf niet veel verstand van hebt, kan het uiteindelijk best lonend zijn om eens met de vakschilder te gaan praten.

 

Leave a comment