Sectionaal-garagedeuren

Sectional garagedeuren elektrisch en handbediend

Sectional garagedeuren elektrisch en handbediend. Sectionaal, het woord zegt het al, zijn garagedeuren die uit segmenten bestaan en bij opening van de deur naar de boven- of de zijkant wegrollen.

Sectionaal garagedeuren elektrisch en handbediend kunnen van polyester, aluminium, staal en zelfs van hout zijn. Het gewichtsprobleem bij houten en stalen deuren wordt opgevangen door een goede balans in de trekveren zodat ook de zwaardere modellen gemakkelijk met de hand bediend kunnen worden. Negen van de tien keer zien we echter kunststoffen sectionaaldeuren uitgevoerd in een strakke metaalcoating of bijna niet van echt te onderscheiden houtprint.

Het voordeel van polyester is dat de deurbladen over goede isolerende eigenschappen beschikken en vrij van rek en krimp zijn.

Sectionaal garagedeuren automatiseren

Heb je al een oudere sectionale deur in je garage of vond je het bij aanschaf van de deur niet noodzakelijk hem automatisch te maken en heb je daar nu spijt van? Met losse garagedeurkits maak je van je handmatige garagedeur met een paar ingrepen een automatisch systeem. Wanneer je een beetje handig bent kan je het zelf doen maar uit de praktijk blijkt vaak dat je beter af bent als je een erkend installateur van garagedeuren het systeem laat aanleggen.

Over het algemeen zijn de meeste sectionaaldeuren tegenwoordig voorzien van een elektrische bediening. In het geval van een stroomonderbrekening treed een noodvoorziening in werking waarmee je hem kan ontgrendelen en alsnog met de hand kan openen of sluiten.

Volledig geautomatiseerde sectionaal garagedeuren hebben vaak ook geen handgrepen of andere zichtbare zwakke punten die het inbreken vergemakkelijken. Niet alleen staat een greeploze garagedeur veel strakker, je garage is tevens beter beveiligd.

Sectionaal garagedeuren gaan met hun tijd mee

Met name in woningen zijn tegenwoordig sectionaal garagedeuren elektrisch en handbediend de meest gekozen deuren. Je zal inmiddels al ontdekt hebben dat er een ruime keuze is aan modellen, kleuren en bedieningsmechanismen. Vooral de zijwaartse sectionaaldeur is echt in opkomst.

Het is namelijk niet meer altijd als vanzelfsprekend dat we onze garage alleen voor de auto gebruiken. Steeds meer wordt die extra ruimte gebruikt als opslag voor tuinspullen, fietsen en sportartikelen of ingericht als hobbyruimte. Een zijdelings openschuivende deur is dan ideaal. Zonder dat je de volledige toegang van de garage open moet zetten kan je toch eenvoudig heen en weer lopen.

Zijwaartse sectionaaldeuren kunnen zowel links- als rechtsdraaiend geplaatst worden en je houdt, met name bij een schuin dak, veel meer bovenruimte over.

Sectionaal garagedeuren passen altijd

Dat een sectionale garagedeur die niet goed past of sluit is zo goed als onmogelijk want de panelen en profielen worden per situatie op de juiste maat gemaakt tot breedtes van wel 6 meter. Een ander voordeel van sectionaal garagedeuren elektrisch en handbediend is dat ze in gesloten toestand omsloten wordt door rubberen tochtflappen waardoor de garagetoegang gegarandeerd wind- en waterdicht afgesloten is. De vorm van de garage-ingang speelt hierbij geen rol.

De betere garagedeur leverancier heeft tevens zijn kleurenassortiment afgestemd op andere materialen die aan de gevel gebruikt worden zodat je een harmonische totaalindruk krijgt wanneer je naar het huis kijkt.

Wil je graag meer weten over sectionaal garagedeuren elektrisch en handbediend of een offerte aanvragen neem dan contact op met MagLeads.

Leave a comment