Trespa-platen-schoonmaken

Trespa platen schoonmaken, hoe doe je dat?

Trespa platen zijn onder andere zo populair omdat ze krasvrij zijn en goed zijn te reinigen. Bij een regelmatig onderhoud kunnen de platen er als nieuw uit blijven zien.

Maar hoe maak je trespa platen eigenlijk goed schoon? Lees hier verder en vraag vrijblijvend meer informatie aan via het contactformulier.

Trespa platen schoonmaken: de middelen

Voor het schoonmaken van trespa platen heb je een aantal middelen nodig. Je kunt speciale reinigingsmiddelen gebruiken die specifiek gemaakt zijn voor verschillende types verontreiniging. Gebruik echter nooit een middel dat een slijp- of schuurwerking heeft. Hiernaast heb je schone en zachte sponzen en doeken nodig. Let er op dat je geen borstels met stugge haren gebruikt. Middelen die niet oplosbaar zijn kunnen beschadigingen aanbrengen, dus probeer deze te vermijden. Tot slot heb je uiteraard water nodig en is het belangrijk dat je erop let om altijd de aanwijzingen van het middel helemaal op te volgen.

Trespa platen schoonmaken: licht vuil

Wanneer je licht vuil wilt verwijderen dat dagelijks op de trespa oppervlakten komt, dan heb je niet meer nodig dan schone doek waarmee je het af kunt nemen. Dit kan zowel droog als vochtig gebeuren. Is het vuil iets hardnekkiger, dan kun je een licht reinigingsmiddel gebruiken dat je, afhankelijk van het product, kort of lang in kan laten werken. Neem dit vervolgens af met een vochtige doek of een zachte spons en zorg ervoor dat je het daarna weer droog maakt.

Lakken en lijmen zoals nagellak en verf kunnen worden verwijderd met organische oplosmiddelen. Dit kan bijvoorbeeld spiritus of aceton zijn. Kaarsvet en lijm moeten direct worden verwijderd met behulp van water en eventuele resten kunnen worden verwijderd met een houten spatel. Probeer in alle gevallen direct hierna overblijfselen te verwijderen met water of een organisch oplosmiddel. Als het helemaal is gehard, dan is het mogelijk niet meer te verwijdering zonder een beschadiging aan te brengen.

Trespa platen schoonmaken: hardnekkig vuil

Hardnekkig vuil is moeilijker te verwijderen en kan ontstaan door ongelukken, roetafzetting, enzovoort. Bij veel van dit soort vuil werkt het goed om heet water te mengen met een reinigingsmiddel en dit een tijdje in te laten werken. Spoel het daarna met schoon water af en maak het goed droog. Kalkaanslag kan worden schoon gemaakt met een zuur reinigingsmiddel, maar let er wel op dat je de instructies goed navolgt om beschadiging te voorkomen.

Wanneer er een ongeluk is gebeurd of er sprake is van vandalisme, dan kunnen er krassen ontstaan. Deze kunnen worden verwijderd door gebruik te maken van beetje acryllak. Deze is vaak in allerlei kleuren beschikbaar en kan met een klein kwastje worden aangebracht. Wanneer een trespa plaat gebroken is, dan moet deze worden vervangen.

Trespa platen schoonmaken, vraag hier je offertes aan!

Deze algemene informatie kan je een beeld geven van hoe je trespa platen het beste schoon kunt maken en waarop je moet letten. Wil je meer weten over je eigen specifieke situatie? Neem dan contact op via het contactformulier en vraag gratis en vrijblijvend om een deskundig advies.

Leave a comment