zonnepanelen in de regio

Zonnepanelen: een duurzame bron van energie

Je ziet ze steeds vaker, de zwarte of blauwe panelen op de daken van woningen. Deze panelen worden ook wel zonnepanelen, zonnecellen of PV-cellen genoemd en worden gebruikt om zonne-energie op te wekken. Zo zetten de bijzondere panelen de energie van het zonlicht om in elektrische energie, ofwel elektriciteit.

In dit artikel lees je meer over zonnepanelen. Zo lees je welke soorten zonnepanelen er zijn en wat de voordelen van zonnepanelen zijn. Twijfel jij of zonnepanelen wellicht interessant zijn voor jouw woning? Lees dan snel verder, want in dit artikel krijg je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of je wel of geen zonnepanelen aan wil schaffen.

De verschillende soorten zonnepanelen

Bij het aanschaffen zonnepanelen voor jouw woning, kun je kiezen uit verschillende soorten zonnepanelen. Ten eerste kun je kiezen voor een monokristallijn zonnepaneel. De zonnecellen van een monokristallijn zonnepaneel bevatten één kristal, waardoor deze zonnepanelen het hoogste rendement hebben. Een monokristallijn zonnepaneel is wel wat duurder dan de andere soorten zonnepanelen, maar omdat het rendement van een monokristallijn zonnepaneel hoger is verdien je deze investering wel gemakkelijker terug.

Zonnepanelen diverse kwaliteiten

Ten tweede kun je kiezen voor een polykristallijn zonnepaneel. In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen met meerdere grove kristallen. Omdat een polykristallijn zonnepaneel gunstig geprijsd is en bovendien een groot rendement oplevert, kiezen de meeste mensen voor deze optie. Het rendement is iets lager dan het rendement van een monokristallijn zonnepaneel, maar door de aantrekkelijke prijs van het zonnepaneel is een polykristallijn zonnepaneel zeker een interessante optie.

Tot slot kun je tevens kiezen voor een amorf zonnepaneel. Een amorf zonnepaneel bevat geen kristallen, waardoor het zonnepaneel erg buigzaam is. De prijs van een amorf zonnepaneel is lager dan de prijs van een monokristallijn zonnepaneel en de prijs van een polykristallijn zonnepaneel, maar door het lage rendement van het amorf zonnepaneel is deze optie de minst interessante bij het kopen van zonnepanelen.

De voordelen van zonnepanelen

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen zonnepanelen op hun dak laten plaatsen, want er zijn vele voordelen verbonden aan het aanschaffen van de panelen. Ten eerste gaat de energierekening vanzelf omlaag als je zonnepanelen gebruikt om energie op te wekken. Dit komt omdat je niet langer energie gebruikt van het net, maar je eigen energie opwekt. Het kopen van de panelen kan een grote investering zijn, maar je verdient dit geld altijd terug. Daarnaast heb je niet langer te maken met de stijgende energieprijzen als je zonnepanelen hebt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om de stijgende maandelijkse lasten, want hier sta je met zonnepanelen helemaal buiten.

Zonnepanelen is energie verkopen

Tot slot is het tevens mogelijk om winst te maken met jouw zonnepanelen. Zo kun je energie die je niet gebruikt, gemakkelijk aan het net verkopen. In dit geval wek je niet alleen voldoende energie voor jezelf op, maar kun je zelfs energie verkopen en hier geld mee verdienen. Zo is het aanschaffen van zonnepanelen een investering, maar verdien je deze investering altijd terug.

Leave a comment